Till följd av gårdagens starka vindar – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Till följd av gårdagens starka vindar

  • 2 min read

Ledningsbesiktning med lågt flygande helikopter
Till följd av de starka vindarna som drog över Dalarna under gårdagen behöver vi idag besikta samtliga våra ledningsgator under dagen med lågt flygande helikopter.

Vi gör detta för att upptäcka eventuella skador och potentiella problem där ledningarna går fram, samt om det finns träd som riskerar att blåsa omkull och orsaka strömavbrott. Vi kommer därefter åtgärda detta om behov finns.

Vi startar flygningen i Säter fredag morgon (20 november) och flyger sedan hela dagen norrut (Gagnef, Leksand, Rättvik och upp till Furudal).

Vi spränger träd under dagen
Att röja bort nedfallna träd från elledningarna är ett farligt arbete som är förknippat med stora risker och tidskrävande. Vi använder oss därför i vissa fall av sprängladdningar för att avlägsna träd.

Vår personal kommer idag att genomföra sprängningar, vilket innebär att allmänheten kan höra kraftiga smällar. Vi inleder i Bondhyttan, men det kan bli aktuellt på fler ställen i Säter och även norrut på fler områden. Vi beräknar att den första sprängningen kommer att ske i Bondhyttan runt 11-tiden.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.