För dig som bygger nytt – Dala Energi
Hoppa till innehåll

För dig som bygger nytt
– här i vackra Dalarna

När du bygger nytt är det viktigt att tänka framåt. Med oss vid din sida säkerställer du att din nya bostad är utrustad och redo för framtidens elektriska och digitala lösningar.

Vi hjälper dig till ett modernt boende

Att bygga ett nytt hus är en spännande resa, och en viktig del av planeringen är att se till att din fastighet är ordentligt ansluten för moderna behov. När det gäller elnät, fiberanslutning, och grävning finns det flera viktiga aspekter att ta hänsyn till.

Vi på Dala Energi är här för att hjälpa dig navigera genom dessa steg. Med oss kan du vara trygg med att din nya bostad är redo för framtidens teknik och bekvämlighet.

Har du frågor?

Vi svarar gärna på dina frågor om våra tjänster i el- och fibernätet.

Några viktiga punkter att tänka på

Bygga nytt

Anmäl ledningsanvisning

När du eller någon annan ska gräva på din tomt behöver du veta var ledningarna går för att gräva av något.

Elnät

Tillfällig el

Vi installerar tillfällig överföring nära anslutningspunkten. Du ansvarar sedan för kabeln till din tomt eller ditt objekt. 

Elnät

Ny elanslutning

Om du bygger en ny fastighet eller behöver el till din sommarstuga är det viktigt att säkerställa en pålitlig elförsörjning.

Fibernät

Fiberanslutning

Fiber är den allra vanligaste tekniken för fast bredband i Sverige. Signaler skickas med ljusets hastighet vilket ger dig ett stabilt internet.

Solceller

Solceller

Att investera i solpaneler för ditt hem är både ekonomiskt och miljömässigt smart. Solceller ger dig egen förnybar el under en lång tid framöver.

Flyttanmälan

Flyttanmälan

Här gör du enkelt en flyttanmälan när du ska flytta in i en bostad i Dala Energis område, eller när du står inför en flytt härifrån.

Bli energismartare

Att vara energismart handlar om mer än bara att spara pengar – det är ett sätt att ta hand om vår planet och säkra en hållbar framtid för oss alla.

Beställ tjänster i vårt elnät

Vi på Dala Energi vill försäkra oss om att du har en säker och felfri elförsörjning och erbjuder därför dig en rad olika tjänster.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.