Anmäl din in- eller utflytt från elnätet – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Säg upp, eller säg hej till ditt elnätsavtal

Här gör du enkelt en flyttanmälan när du ska flytta in i en bostad i Dala Energis område, eller när du står inför en flytt härifrån. Oavsett vilket håll du är på väg hjälper vi dig till en smidig flytt.

Anmäl din flytt

Som boende i Leksand, Rättvik, Gagnef eller Säter är du kopplad till vårt elnät, och om det är dags att flytta, ja då anmäler du det enkelt här på vår webbplats.

Flyttanmälan gör du 30 dagar innan din utflytt. Om du har möjlighet kan du tidigt tipsa den som flyttar in eller ut att kontakta oss – för att göra övergången smidigare för alla.

Vad är skillnaden på elnätsavtal och elavtal?

Din bostad behöver två typer av elavtal, elnät och elhandelsavtal. Elnätet är det som transporterar elen genom elledningar hem till dig, och elhandeln är den du väljer att köpa elen du förbrukar av.

Vi på Dala Energi står för drift och underhåll av elnätet. Om du har frågor om eller vill teckna ett elavtal hänvisar vi dig till vårt anvisade elhandelsbolag Dalakraft.


Fibernätsavgift – för en stabil fiberleverans

Fibernätsavgiften är det du som bor i fristående villa betalar, för att använda fibernätet. Detta för att du ska kunna ha ett stabilt och säkert internet hemma. Avgiften är 40 kronor i månaden och du betalar den via din elnätsfaktura.

Beställ tjänster i vårt elnät

Vi på Dala Energi vill försäkra oss om att du har en säker och felfri elförsörjning och erbjuder en rad olika tjänster.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.