Information till boende i Säter – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Information till boende i Säter

  • 2 min read

Det har varit en blåsig natt och morgon i Dalarna. Drygt 5 000 av våra hushåll var strömlösa på morgonkvisten, och just nu är antalet nere i 681 hushåll.

Just nu kan det vara svårt att ställa prognoser för samtliga områden som just nu är berörda. Det kan även vara så att driftkartan inte är uppdaterad så snabbt som den brukar och är lite i otakt. Det beror på att all personal prioriterar först och främst att se till att alla våra kunder ska få tillbaka strömmen.

Vi arbetar med felsökning, felavhjälpning och sektionering för att lösa avbrott. Samtidigt behöver vi sätta säkerheten först för vår personal.

Vad gäller Säter så finns information om att en ledning ligger på marken i Stocksbro. Det innebär att vi behöver komma ut och byta flera stolpar som gått av. Det är logistik att få ut material, och prognosen just nu är att arbetet kommer att pågå fram till eftermiddagen. I Silvberg börjar kunderna få tillbaka strömmen. Vi fortsätter uppdatera er och tackar för ert tålamod. Vår personal gör ett fantastiskt jobb ute i blåsvädret och gör allt för att alla ska få tillbaka strömmen så snart det är möjligt.

Information till boende i Säter

Du som bor i Säter kan inom kort höra ljud av kraftiga smällar. Vi förbereder nu för att skjuta bort träd till följd av den kraftiga blåsten och träd som behöver röjas bort.

Vid omkopplingar i Säter kan det även förekomma blinkningar, det vill säga strömmen kan komma och gå.

Vi vill passa på att uppmana allmänheten att aldrig gå fram och vidröra ledningar eller träd som ligger på marken, då dessa kan vara strömförande och orsaka livsfara.

Du som upptäcker träd på vägarna som hindrar framkomlighet och behöver akut åtgärd kontaktar Trafikverket, tel 0771-921 921.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.