Vi höjer beredskapen – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Vi höjer beredskapen

  • 2 min read

SMHI går nu ut med en klass 1-varning* i Dalarna, med mycket hårda vindbyar. Vi har följt väderutvecklingen närmaste dagarna och har nu utökat vår beredskap. Den kraftiga vinden beräknas nå våra områden natten mellan onsdag och torsdag och pågå fram till torsdag morgon. På grund av kraftiga vindar har vi fortsatt utökad beredskap. Väderläget kan orsaka störningar på el- och fibernätet. 

* Definition för Varning klass 1 mycket hårda vindbyar: Vindbyar från 21 m/s upp till 25 m/s. Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon. Om prognosen ändras till 25 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass. Källa: SMHI. 

Vi har nu utökat beredskapen och vi kan vi räkna med kraftiga vindar som når oss under natten mellan onsdag och torsdag, och fortsätta fram till torsdag morgon. Det väder vi väntar kan naturligtvis drabba en hel del av våra bärande samhällsfunktioner.

– Som en följd har vi ökat beredskapen från och med ikväll. Vi jobbar nu med täta avstämningar internt och följer naturligtvis väderprognoserna. Men framförallt försöker vi ligga steget före för att slippa alltför långa strömavbrott, berättar Lars-Erik Löf, Teknikchef på Dala Energi.

Vi hoppas att det inte påverkar vårt elnät och orsakar strömavbrott, men om det händer så håller vi er uppdaterade dels genom vår driftkarta som du hittar här och även genom vår Facebooksida, berättar Veronica Bergström, Kommunikationsansvarig Dala Energi.

I alla lägen sätter vi säkerheten för vår personal först. Gör vi bedömningen att det inte går att jobba säkert så kommer vi att avbryta och återuppta arbetet när det går att jobba tryggt.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.