Information om elprisstödet – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Information om elprisstödet

  • 2 min read

Igår lämnade Försäkringskassan besked om att elstödet (för perioden oktober 2021-september 2022) kommer att börja betalas ut måndagen den 20 februari. Efter att utbetalningen skett kommer pengarna att finnas på kontot inom några dagar, förutsatt att alla uppgifter finns tillgängliga.

Vad behöver du som kund göra?
För att få stödet så snabbt som möjligt så behöver du anmäla ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari (du behöver inte vara kund hos Swedbank). Läs mer på Försäkringskassan eller Swedbanks hemsida. Du som får pension ifrån Pensionsmyndigheten får elstödet till det konto som finns anmält där. Du behöver alltså inte göra något alls.

När betalas pengarna ut?
Stödet börjar betalas ut den 20 februari, efter att utbetalningen skett kommer pengarna att finnas på kontot inom några dagar, förutsatt att alla uppgifter finns tillgängliga (se ovanstående punkt).

Hur mycket får jag i ersättning?
Som kund till Dala Energi tillhör du elområde 3, det betyder att du får 50 öre per förbrukad kWh under perioden (oktober 2021-september 2022). Genom att logga in på Mina Sidor kan du själv räkna ihop din förbrukning och därmed ersättning.

Exempel:
Du förbrukade 20 000 kWh under perioden.
0,50 x 20 000 = 10 000:-

Vad händer om jag inte har ett registrerat konto för utbetalning?
Du kommer att få en utbetalningsavi.

Varning
Det kommer med största sannolikhet att finnas bedragare som kommer att figurera i samband med detta. Personer kan komma att ringa och uppge sig vara en aktör och hjälpa privatpersoner med att få sina pengar. Lägg då omedelbart på luren. Ingen kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans, eller lämna ut personliga koder i samband med utbetalningen av elstödet. Hjälp dina närstående genom att sprida denna information för att minimera risken att bedragare lyckas.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.