Hårda vindar drar in över Dalarna – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Hårda vindar drar in över Dalarna

  • 2 min read

Uppdatering måndag 17 februari:
På grund av kraftiga vindar har vi fortsatt utökad beredskap. Väderläget kan orsaka störningar på el- och fibernätet. 


SMHI går nu ut med en klass 1-varning i Dalarna, med mycket hårda vindbyar. Vi har följt väderutvecklingen närmaste dagarna och har nu utökat vår beredskap. Den kraftiga vinden beräknas nå våra områden under söndag eftermiddag och pågå fram till måndag. 

Vi har nu utökat beredskapen och vi kan vi räkna med kraftiga vindar och en hel del nederbörd. Det väder vi väntar kan naturligtvis drabba en hel del av våra bärande samhällsfunktioner.

– Som en följd har vi att ökat beredskapen under helgen. Både med montörer och driftsidan. Vi jobbar nu med täta avstämningar internt och följer naturligtvis väderprognoserna. Men framförallt försöker vi ligga steget före för att slippa alltför långa strömavbrott, berättar Lars-Erik Löf, Teknikchef på Dala Energi.

Vi hoppas att det inte påverkar vårt elnät och orsakar strömavbrott, men om det händer så håller vi er uppdaterade dels genom vår driftkarta som du hittar här och även genom vår Facebooksida.

I alla lägen sätter vi säkerheten för vår personal först. Gör vi bedömningen att det inte går att jobba säkert så kommer vi att avbryta och återuppta arbetet när det går att jobba tryggt.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.