Återigen hårda vindbyar – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Återigen hårda vindbyar

  • 2 min read

Återigen står vi inför ett ansträngt väderläge. Under lördag förmiddag utfärdade SMHI en Klass 1-varning om kraftiga vindar. 

Den hårda vinden når Dalarna i eftermiddag med höga vindbyar under lördag eftermiddag och kväll. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar av en del samhällsfunktioner och i vårt fall både elnät och fibernät.

– Som en följd kommer vi att öka beredskapen under helgen. Både med montörer och driftsidan. Vi jobbar nu med täta avstämningar internt och följer naturligtvis väderprognoserna. Men framförallt försöker vi ligga steget före för att slippa alltför långa strömavbrott, berättar Lars-Erik Löf, Teknikchef på Dala Energi.

– Vi uppmanar kunder som söker information om eventuella avbrott till vår hemsida, dalaenergi.se, eller på vår Facebooksida. Där kommer vi, precis som förra helgen, att uppdatera kontinuerligt under eftermiddagen, och så länge avbrotten pågår berättar Veronica Bergström kommunikationsansvarig på Dala Energi.

I alla lägen sätter vi säkerheten för vår personal först. Gör vi bedömningen att det inte går att jobba säkert så kommer vi att avbryta och återuppta arbetet när det går att jobba tryggt.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.