Förebyggande information – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Förebyggande information

  • 1 min read

Väderläget ställer till problem för våra kunder och det är huvudsak den tunga snön som orsakat senaste dagarnas avbrott. Vad som händer är att snön lägger sig på ledningarna eller på träden som sedan faller över ledningarna och skapar strömavbrott. Det senast dygnet har det varit många avbrott och stundtals kan det ta tid att åtgärda felen.

Väderprognosen inför natten och helgen är kanske inte den bästa för oss som elnätsbolag. Att röja ledningsgator med nerfallna träd kan ta lång tid och säkerheten för vår personal på plats går alltid i första hand.

Vi har nu höjt vår beredskap, följer väderprognoserna och vi kommer under dagen besikta våra ledningar i förebyggande syfte. Med lågt flygande helikopter kommer vi att arbeta med förebyggande åtgärder och skapa oss en övergripande bild av området. Vi inleder flygningen kl 09:00 och flygningen planeras pågå under 3 timmar.

På vår driftsida finns alltid den senaste informationen

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.