Dala Energi har passerat en milstolpe – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Dala Energi har passerat en milstolpe

  • 2 min read

Dala Energi har passerat en milstolpe. Häromveckan installerade vi fiber hos vår tiotusende kund.

— Det blev ett fritidshus i Djura i Leksands kommun som blev nummer 10 000 och fastighetsägarna har blivit uppvaktade med blommor från Dala Energi, berättar Kent Byman, Kommunikations- och Marknadschef.

Målet är att alla i Sverige skall ha tillgång till snabbt bredband år 2025. Vi på Dala Energi gör vårt yttersta för att ge alla i Leksand och Rättvik möjligheten till att koppla upp hem och företag med fiber och har förberett för många fler att ansluta sig.

— Det är verkligen roligt att vi nu har nått en för oss viktig milstolpe i vår fiberutbyggnad. Vi har i ett par år nu verkligen investerat i utbyggnaden och är bland de som bygger mest fiber i Dalarna och vi kommer fortsätta vår investering i bygden, berättar VD Bengt Östling.

Redan nu kan många fler ansluta sig då vi har förberett för fler anslutningar på flera håll. Några exempel på områden är Berg, Knippbodarna, Rönnäs, Almberg – Kilen, Hisvåla, Gråda, Björkberg, Risa, Solberga, Fors, Helgbo och Djuptjärnsbo i Leksands kommun.

I Rättvik finns möjlighet att ansluta sig till Dala Energis nät i Ovanmyra, Söderås, Furudals Bruk och Östergrav och i Gagnef har vi grävt fiber i Gråda, Gräv och Gröntuv.

— Detta är inte bara en milstolpe för oss, utan även för hela bygden som nu blir mer uppkopplad och framtidssäkrad. Utbyggnaden betyder att man kan etablera sig på landsbygden och inte alltid inne i våra städer, berättar Henrik Bernhardsson som är produktansvarig fiber.

Kontaktpersoner
Bengt Östling, VD Dala Energi. 0247-738 02
Kent Byman, Marknadschef Dala Energi, 076-117 49 28

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.