Vi höjer beredskapen – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Vi höjer beredskapen

  • 2 min read

Vi står inför ett ansträngt väderläge. SMHI har utfärdat en orange varning, och vi kan förvänta oss upp till 20 cm blötsnö från i eftermiddag och fram tills imorgon. För vårt område beräknar vi att det är främst vårt södra område, i område kring Säter, där det kan bli mest nederbörd.

På Dala Energi höjer vid därför beredskapen på både drift och med fler montörer, från och med idag kl 16 tills imorgon vid lunch.

Vi följer väderutvecklingen och uppmanar våra kunder som söker information om eventuella avbrott till vår hemsida och driftkarta. Vid större störningar bemannar vi även vår Facebook-sida.

I alla lägen sätter vi säkerheten för vår personal först.  Gör vi bedömningen att det inte går att jobba säkert så kommer vi att avbryta och återuppta arbetet när det går att arbeta tryggt.

Information från SMHI (länk)

Orange – Snöfall Nordöstra Svealand och Gästrikland

Ett område med kraftigt snöfall förs in från torsdag eftermiddag. Störningar i trafiken kan förekomma orsakat av mycket snö och slask på vägarna, möjligen ishalka och på vissa håll snödrev i samband med blåst.

När? 7 april kl. 16.00 – 8 april kl. 12.00

Ett omfattande lågtryck med snöfall rör sig in från torsdag eftermiddag. Risk för 10-20 cm snö. Snöfallet väntas mattas av under fredagen,dock finns det osäkerheter i hur länge det ymniga snöfallet dröjer kvar. Vind omkring nordost, tidvis med friska vindbyar. Blåsigast i natt vid norra Upplandskusten och Gävleborgskusten och detta ger risk för snödrev.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.