Helikopterbesiktning av våra ledningsgator – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Helikopterbesiktning av våra ledningsgator

  • 1 min read

Samtliga ledningsbesiktningar är en del i att kunna säkra en trygg elleverans för våra kunder. Imorgon, torsdag 31/3, kommer vi att besikta ledningarna med helikopter i Rättvik, Leksand, Gagnef, Säter.

Elnätet utsätts ständigt för prövningar av väder och vind, därför gör vi kontinuerligt helikopterflygningar för att besikta elnätet. Från luften kan vi upptäcka saker som inte går att se ifrån marken. Ledningsbesiktningen imorgon sker med lågt flygande helikopter längs ledningsgator.

Sammantaget är helikopterbesiktningar ett effektivt sätt att kontrollera ledningsnätet och en bra åtgärd för att öka driftsäkerheten och minska risken för avbrott längre fram. Vi inleder flygningen i Säter mellan 08-09 på morgonen och flyger sedan norrut och besiktar ledningar i hela vårt område. Vi hoppas att detta inte ska orsaka besvär för våra kunder.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.