Vi är Sveriges 3:e bästa arbetsgivare – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Vi är Sveriges 3:e bästa arbetsgivare

  • 3 min read

När årets mätning av ”Attraktiv Arbetsgivarindex” nyligen offentliggjordes placerade sig Dala Energi på tredje plats i Sverige. Med tanke på att mätningen görs i företag med sammanlagt 750 000 anställda så är det en fin placering. För att höra mer om framgången träffar vi Vice VD Åsa Bergqvist och interim HR-chef Louise Roddar.

Varför deltar Dala Energi i den här mätningen?

— Vi började mäta för några år sedan, under en period när flera medarbetare valde att söka sig vidare. Vi behövde helt enkel bli bättre på att behålla vår personal, och även bli mer attraktiva för nya kompetenser. Därför startades ett åtgärdsprogram som vi ville kunna följa upp genom någon form av mätning. Att vi valde just Attraktiv Arbetsgivarindex beror på att mätningen är beprövad och används av många företag i vår storlek, berättar Åsa Bergkvist.

Mätningen görs via nyckeltal som medianlön, karriärmöjligheter, kort- och långtidssjukfrånvaro, kompetensutveckling med mera. Det kan låta som ”torra” poster, men de ger ändå en fingervisning om en verksamhet har rätt grundförutsättningar för att människor ska trivas och vilja stanna kvar.

Och arbetet har gett resultat. Förutom det höga betyget i mätningen, har flera som tidigare sökt sig vidare kommit tillbaka som medarbetare hos Dala Energi.

Vad är hemligheten?

— I grunden försöker vi hålla det enkelt. Vi vill vara ärliga, tydliga och stabila i allt vi gör. Så vill vi uppfattas av både våra kunder och medarbetare.

— Samtidigt händer det mycket i vår bransch just nu och vi anstränger oss för att alla medarbetare ska vara välinformerade om vad som är på gång i företaget. Där gör cheferna en stor insats att informera ut i organisationen. Lika är det viktigt att cheferna löpande återkopplar att man ser och bekräftar medarbetarens insatser, och det gör man bra. Vi har även en fenomenal kommunikationsavdelning som både informerar kunder och personal löpande om stort och smått. Det ger också en tillhörighet och större arbetsglädje, säger Åsa.

”Min resa började på Uppsala Universitet och ledde mig till Dala Energi genom mitt exjobb. Här har jag haft chansen att växa, utforska olika roller och verkligen känna att jag gör skillnad”, säger Fredrik Nyman.

Dala Energi mäter faktiskt även arbetsglädjen, berättar Louise Roddar. Alla medarbetare får med jämna mellanrum en enkel fråga om det, och det senaste året har Dala Energi gått från 7,6 till 8,2 på en tio-gradig skala i upplevd arbetsglädje, så det pekar också åt rätt håll.

Parallellt med den ökningen kommer allt fler medarbetarförslag in om förbättringar. Sannolikt hänger det här ihop; när man trivs i en verksamhet så bryr man sig om den och vill bidra till att den utvecklas, tror Louise.

Hur ser ni på framtiden?

— Vi kommer såklart fortsätta arbetet med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Dala Energis mål är att ha branschens nöjdaste kunder. Ska vi lyckas med det så behöver vi även ha branschens nöjdaste medarbetare. Och vi är på god väg, avslutar Åsa Bergqvist

Läs mer om kommande lediga tjänster här.
Du kan även läsa mer om praktikjobb och exjobb, och även skicka in en spontanansökan.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.