Vår beredskap – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Vår beredskap

  • 2 min read

Vi står vi inför ett ansträngt väderläge med kraftiga vindar. Från och med idag, 2 april, så ökar Dala Energi sin beredskap.

De kraftiga vindbyarna når Dalarna i eftermiddag, enligt nuvarande prognoser så kommer det att påverka framförallt Säter, och norrut mot Leksand. Dagens prognos visar att det kommer att kunna påverka oss idag, men troligtvis även närmsta dagarna där framförallt söndag kan få ökade vindar. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar av en del samhällsfunktioner och i vårt fall både elnät och fibernät.

I Säter säger väderprognoserna att vi kommer att kunna förvänta oss vindstyrkor på över 20 m/sek i Säter. Det kan komma att störa elförsörjningen på grund av till exempel fallande träd över ledningar.

– Vi ökar nu beredskapen. Både med montörer och driftsidan och andra delar inom organisationen. Vi följer väderutvecklingen och har säkerställt ökad beredskap för att kunna undvika alltför långvariga avbrott, berättar Lars-Erik Löf, Teknikchef på Dala Energi.

– Vi uppmanar kunder som söker information om eventuella avbrott till vår hemsida, dalaenergi.se, eller på vår Facebooksida. Där kommer vi, att uppdatera kontinuerligt, och så länge avbrotten pågår berättar Veronica Bergström Kommunikationsansvarig på Dala Energi.

I alla lägen sätter vi säkerheten för vår personal först. Gör vi bedömningen att det inte går att jobba säkert så kommer vi att avbryta och återuppta arbetet när det går att jobba tryggt.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.