Nu ökar vi beredskapen – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Nu ökar vi beredskapen

  • 2 min read

Imorgon, 13 april, väntar återigen blåsigt väder. Klockan 11:28 idag gick SMHI ut med en klass 1-varning för Dalarnas län, som varnar för mycket hårda vindbyar. Därmed ökar vi nu beredskapen för att snabbt kunna hantera avbrott i samband med blåsten.

Den prognosen vi har just nu säger att de hårda vindbyarna når våra områden imorgon, från förmiddag och som det ser ut håller det i sig till eftermiddagen. Vi kan förvänta oss vindbyar runt 21 m/s. Vid den här typen av väder kan vi förvänta oss störningar av samhällsfunktioner, då både elnätet och fibernätet kan påverkas.

Vi har följt den här utvecklingen hos SMHI senaste dagarna och har höjt beredskapen för att kunna undvika alltför långa avbrott, berättar Lars-Erik Löf, Teknikchef på Dala Energi. Vi går upp i beredskapsläge, men som alltid är det säkerheten som kommer först.

Som i alla felsökningar och reparationsarbeten vid pågående vädersituationer gör vi bedömningar där vi i alla avseenden sätter säkerheten först. Det innebär att om vi gör en bedömning att det inte går att jobba säkert så avbryter vi arbetet och fortsätter när det går att jobba tryggt.

Precis som vanligt informerar och uppdaterar vi våra kunder kontinuerligt under pågående avbrott, där den viktigaste plattformen är driftkartan på vår hemsida. Vi uppdaterar även i våra sociala medier, berättar Veronica Bergström Kommunikationsansvarig på Dala Energi.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.