Ledningsbesiktning med drönare – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Ledningsbesiktning med drönare

  • 2 min read

Den här veckan och nästa inspekterar vi våra ledningar med lågt flygande drönare.

Det vanliga sättet att besikta ledningar är med en besiktningsman och helikopter. På Dala Energi vill vi vara ledande med smarta lösningar och därför vill vi nu undersöka en ny möjlighet för ledningsbesiktning genom ny smart teknik. Vi har anlitat företaget Skyqraft som kommer att besikta alla våra ledningar i norr den här veckan och nästa med drönare. Drönaren kan upptäcka risker såsom lutande stolpar, sprickor i isolatorer och närliggande träd som riskerar att växa och falla in i ledningarna.

Några fördelar med drönare är att det har en mindre påverkan på miljön pga att vi minskar utsläppen. Det innebär också en mindre störning för våra kunder eftersom drönaren arbetar i princip ljudlöst.

Efter besiktningen får vi tillgång till videomaterialet där vi kan se filmen i 360°.

– Det känns otroligt roligt och spännande att få vara en del av att ta den nya tekniken till Dala Energi. Jag är optimistisk och tror verkligen att det här skulle vara väldigt fördelaktigt för oss och våra behov, berättar Eric Östberg, Underhållsingenjör.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.