Kurbit – vår nya kommunikationsoperatör (KO) – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Kurbit – vår nya kommunikationsoperatör (KO)

  • 2 min read

Dala Energi byter kommunikationsoperatör (KO)

Under perioden september-november 2021 så byter Dala Energi Kommunikationsoperatör från Zitius till Kurbit. Kommunikationsoperatören tillhandahåller den teknikska plattform som stadsnäten behöver för att du som kund ska kunna beställa tjänster i det öppna fibernätet som är installerat av Dala Energi.

Kurbit är ett samverkansbolag för stadsnätsbolagen i Falun, Borlänge, Dala Energi, Hedemora och Malung-Sälen. Alltså en lokal kommunikationsoperatör i Dalarna. Utbudet av leverantörer och tjänster är lika stort som tidigare och det är lika enkelt att göra sin beställning, skillnaden är att tjänsteportalen blivit mer lokal. Den nya Stadsnätsportalen når man via dalaenergi.se.

Vad behöver jag som kund göra?

Alla tjänsteleverantörer (det bolag som du köper internet, TV eller telefoni ifrån) som tidigare levererat tjänster hos Zitius, har fått erbjudande om att fortsätta leverera tjänster i Kurbit.

Därför kommer du som kund inte att uppleva någon skillnad efter migreringen. Ditt nuvarande abonnemang kommer att fortlöpa och dina tjänster kommer levereras precis som vanligt, förutsatt att din tjänsteleverantör valt att leverera tjänst i Kurbit. I annat fall kommer du få information direkt från din tjänsteleverantör.

Under migrering är det viktigt att ha din CPE (mediabox) strömsatt. Efter migrering kan din utrustning hemma behöva en omstart, börja då med din CPE (mediabox) och starta sedan om din router och sist datorn. Om din CPE (mediabox) inte varit strömsatt under migreringen ka dessa steg ta längre tid, kontakta din tjänsteleverantör om du skulle stöta på problem.

När sker detta?

Din tjänsteleverantör har information om exakt datum för din migrering. Kontakta din tjänsteleverantör om du vill veta mer. Arbetet kommer utföras måndagar-torsdagar, klockan 08:00-12:00 mellan dessa datum.

  • Säters kommun 1-16 september
  • Gagnefs kommun 20 september-6 oktober
  • Rättviks kommun 7 oktober-28 oktober
  • Leksands kommun 1 november-24 november
  • Delar av Insjön migreras samtidigt som Gagnef.
  • Delar av Tällberg migreras samtidigt som Rättvik.

Koppla in din router till fiber
I Kurbits nät erbjuds 2 samtidiga publika IP-adresser till internet. Detta för att minska din sårbarhet och öka din säkerhet ut mot internet. Även om du bara har en dator hemma rekommenderar vi starkt att alltid ha den inkopplad i en router och inte direkt mot mediaboxen. Speciellt viktigt om du har flera datorer hemma. En router ger dig ett mycket bra skydd och säkrare nätverk hemma. Routern är en så kallad brandvägg. Prata med din tjänsteleverantör så hjälper dem dig.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.