Mer kraft till er verksamhet med Dala Energis moderna elnät
Hoppa till innehåll

Mer kraft till er verksamhet med vårt moderna elnät

Att driva företag i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter ska vara enkelt, effektivt och hållbart. Vårt robusta elnät är under ständig utveckling för att ge er en pålitligt elleverans dygnet runt.

Vi investerar för en ljusare framtid

Att elen alltid finns där när ni behöver den är inte bara en förväntning, det är grunden i vårt arbete. Med en tillförlitlighet på 99,97 procent, visar vi att våra insatser lönar sig.

Vi investerar kontinuerligt för att hålla elen flödande och för att stärka nätets framtidssäkerhet. I samarbete med partners som Ellevio och Elinorr-nätverket, moderniserar vi infrastrukturen och integrerar projekt för både el och fiber. Detta för att vi ska kunna möta era och alla våra kunders behov av konstant tillgång till energi.

Varje steg vi tar är med målet att vårt elnät inte bara ska vara robust idag, utan även anpassat för morgondagens utmaningar. Våra rekordhöga investeringar i nätet är ett löfte om att stödja ett enkelt, effektivt och hållbart liv i vår bygd.

Elnät

Flyttanmälan

Oavsett om ni flyttar in eller ut, se till att er elanslutning är korrekt hanterad. Anmäl flytten till oss för en problemfri övergång.

Elnät

Pågående elnätsprojekt

Vi jobbar kontinuerligt för att förnya och förbättra vårt elnät, med ökad driftsäkerhet och trygghet för er som företagskund.

Elnät

Elnätsavgift

Vad ingår i elnätsavgiften och vad är skillnaden mellan de olika elavtalen? Läs mer om hur det fungerar med elnätet.

Elnät

Smarta elmätare

Med våra smarta elmätare ser ni er elförbrukning i realtid. Det gör det ännu enklare att använda energin effektivt.

Elnät

Vid strömavbrott

Oftast är strömavbrott i elnätet kortvariga, men vid längre strömavbrott kan du ta hjälp av vår driftkarta eller felanmäla.

Elnät

Solceller och laddbox

Solenergi är bra för både plånboken och planeten. Här hittar ni all information ni behöver om solpaneler och laddboxar.

Nu minskar risken för avbrott i Säter

Nu inleds arbetet med att förnya elnätet mellan Stora Skedvi och Nygårdarne i Säters kommun. Totalt är det sex kilometer luftledningar som ska grävas ned i marken. Dala Energi byter samtidigt ut sex transformatorstationer mot nya och passar även på att lägga ned en stamledning för fiber – för framtida behov.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.