Elbil Sverige har utsett Dala Energis nya snabbladdningsstation i Rättvik till ”Årets Laddplats 2016”.

Efter nominering och noga urval har föreningen Elbil Sverige beslutat att utnämna Dala Energis nya snabbladdningsstation i Rättvik till ”Årets Laddplats 2016”.

-Det är fantastiskt roligt. Tack för utnämningen, vi är mycket glada för att ni uppmärksammat det vi gör. Vi har jobbat aktivt med laddinfrastrukturfrågan en längre tid ihop med Malungs Elnät och Dalakraft i vårt tidigare projekt Elbil Dalarna. Extra roligt är att det är användarna som använder laddplatsen som har nominerat Dala Energi, säger Kent Byman, marknadschef på Dala Energi.

Det var under eCar Expo i Stockholm som Elbil Sverige utsåg Årets elbil, Årets elbilsförare och sist men inte minst Årets Laddplats 2016. Utdelningen skedde under eCarExpo i Stockholm den 19 november.

Utdrag ur nomineringen: Dala Energis snabbladdare i Rättvik kan tack vare sin effekt på 100kW ladda upp till tre elbilar samtidigt vilket minimerar risken för laddkö när elbilarna snart blir fler på vägarna. Framtidssäkrad och utrustad med väderskydd samt placerad i närhet till restauranger och affärer gör att Dala Energis snabbladdstation i Rättvik tillgodoser laddbehovet för både dagens och morgondagens elbilsförare.

        Hela processen från start till drifttagning har varit en tuff utmaning för oss. Laddinfrastruktur är något som vi jobbat hårt med under en tid och för det gjort noggranna analyser av omvärlden. Detta genom att hämta in information från olika workshops och seminarier runt om i landet men även från projekt utomlands. Tack vare mycket gott samarbete internt och i projektet Elbil Dalarna har vi löst många frågor efter vägen. Vi har också haft ett mycket gott samarbete med både Rättvik och Leksands kommun och Bilkompaniet i Leksand kring placering av stationerna säger Robert Nilsson, arbetschef affärsenhet Elnät på Dala Energi.

Elbil Sverige grundades i Trollhättan 1980 och är en oberoende ideell förening som verkar för fler elbilar och elfordon i Sverige. De samlar Sveriges elbilsägare och entusiaster genom elbilsträffar och andra arrangemang.

IMG 4978 IMG 0144 IMG 4927 IMG 0147