Helikopterbesiktning – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Helikopterbesiktning

  • 1 min read

Samtliga ledningsbesiktningar är en del i att kunna säkra en trygg elleverans för våra kunder. På tisdag och onsdag (11-12 september) kommer vi att besikta ledningarna med  helikopter i Rättvik, Leksand, Insjön, Gagnef och Säter. Ledningsbesiktningen sker med lågt flygande helikopter längs ledningsgator.

Elnätet utsätts ständigt för prövningar av väder och vind, därför gör vi kontinuerligt helikopterflygningar för att besikta elnätet. Från luften kan vi upptäcka saker som inte går att se ifrån marken. Tack vare den kan vi upptäcka eventuella skador och potentiella problem där ledningarna går fram. Från luften kan vi se om det finns träd som riskerar att blåsa omkull och orsaka strömavbrott, hur ledningsgatorna ser ut och hur växtligheten ser ut runt våra luftledningar berättar entreprenadchefen Peder Löf.

Sammantaget är helikopterbesiktning ett effektivt sätt att kontrollera ledningsnätet och en bra åtgärd för att öka driftsäkerheten och minska risken för avbrott längre fram.

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.