Duon som aldrig låter ljuset slockna – möt Linda och Per på Dala Energi – Dala Energi
Hoppa till innehåll

Duon som aldrig låter ljuset slockna – möt Linda och Per på Dala Energi

  • 5 min read

På Dala Energi är vi stolta över att leverera mer än bara energi – vi levererar trygghet och ljus till Leksand och Rättviks kommuner. Linda Waltin Stark och Per Palander är två av våra dedikerade medarbetare som, med precision och samarbete, ser till att gatubelysningen alltid lyser upp våra vägar. Deras insatser syns varje dag när mörkret faller, men det är mer som sker bakom kulisserna än vad många kanske känner till.

Linda och Per – ett dynamiskt team med uppdraget att lysa upp bygden

När man träffar Linda och Per förstår man snabbt att de är ett samspelt team. Tack vare en bra kommunikation har de hittat en rytm som gör att arbetet med gatubelysningen flyter på utan problem.

”Vi har arbetat ihop så länge nu att vi nästan kan läsa varandras tankar,” säger Linda med ett leende. ”När en lampa går sönder, har vi vår rutin – jag håller kontakten med kunderna och Per är där och löser det tekniska.”
Per fyller i:
”Vi vet vad som behöver göras, och det känns bra att vi alltid kan lita på varandra. Det är som att vara en del av ett väloljat maskineri, där allt fungerar för att vi har våra styrkor och roller tydliga.”

Färdigt Ljus – vårt åtagande till Leksand och Rättvik

Dala Energi har ett långtgående åtagande till Leksand och Rättviks kommuner genom projektet ”Färdigt Ljus.” Detta fleråriga avtal innebär att Dala Energi ansvarar för att både underhålla och förbättra gatubelysningen i dessa områden, så att invånarna alltid kan känna sig trygga och säkra.


”Det är en väldigt viktig del av vårt arbete,” säger Linda. ”Vi är stolta över att ha förtroendet från kommunerna att sköta något så betydelsefullt som gatubelysningen. Genom Färdigt Ljus tar vi hand om hela processen – från att åtgärda trasiga lampor till att uppdatera belysningen med mer energieffektiva lösningar.”

Per, som ofta arbetar på fältet, ser den direkta effekten av detta åtagande:
”Folk märker skillnad när belysningen fungerar som den ska. Vi får mycket positiv feedback från både Leksand och Rättvik, och det är tydligt att belysningen är något som folk verkligen uppskattar.”

Tack till våra kunder – som anmäler trasig belysning 
Linda och Per vill rikta ett stort tack till alla som anmäler trasig belysning via vår hemsida. Det är en otrolig hjälp i att snabbt åtgärda fel och säkerställa att gatorna förblir välbelysta och trygga. Era anmälningar gör en stor skillnad! 

Olika lösningar för olika kommuner

Utöver Leksand och Rättvik har Dala Energi sina kunder även i Gagnef och Säters kommuner, även om de har andra lösningar för sina belysningsbehov. ”Varje kommun har sina specifika behov, och vi anpassar vårt arbete därefter,” förklarar Linda. ”Det viktigaste är att oavsett lösning, så är vi här för att se till att alla invånare har trygg och säker belysning.”

Fler som håller ljuset igång
Linda och Per är bara två av flera på Dala Energi som arbetar med gatubelysningsärenden. Utöver arbete med reparationer och underhåll, har vi flera medarbetare som ansvarar för drift, planering och utveckling av våra belysningslösningar.
”Vi är ett större team som tillsammans ser till att hela kedjan från drift till nyinstallationer fungerar smidigt,” förklarar Linda. ”Det är ett arbete som kräver samarbete på många nivåer”.

Gatubelysning – mer än bara lampor

Förutom det dagliga underhållet och avtalet med kommunerna, jobbar Dala Energi också med att modernisera gatubelysningen. ”Vi arbetar med att uppdatera till LED-lampor som är både energieffektiva och ger bättre ljus,” säger Per. ”Det är en långsiktig investering för både miljön och kommunerna.”

Linda betonar att deras arbete inte bara handlar om lampor:
”Det vi gör påverkar hela bygden. Folk känner sig tryggare när de vet att det finns tillförlitlig belysning på deras gator. Det gör att vårt jobb känns meningsfullt.”

En ljusare framtid

När arbetsdagen är över och gatorna lyser upp tack vare deras insatser, är det lätt att förstå varför Linda och Per älskar sitt jobb. De bidrar varje dag till att skapa trygghet i bygden, och deras passion för arbetet smittar av sig.


”Det är en härlig känsla att köra hem efter jobbet och se hur gatorna vi har jobbat på lyser upp,” säger Per.


Linda håller med:
”Det är ett konkret resultat av vårt arbete, och det är något vi båda är väldigt stolta över.”

Vi på Dala Energi vill återigen tacka alla er som hjälper oss genom att anmäla trasig belysning – tillsammans gör vi bygden ljusare och tryggare!

Tillsammans för bygdens bästa investering

Kontakta oss


Adress:
Dala Energi AB
Postadress: Box 254, 793 26 Leksand

Kundservice: 0247-738 00

Epost: info@dalaenergi.se

Chatta med oss

Vi har just nu x pågående störningar i elnätet.

Ring 0247-738 99 vid strömavbrott.

Vid driftstörningar arbetar vi med att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Har du viktig information som kan hjälpa oss att hitta och åtgärda felet ber vi dig kontakta oss via telefon.

Eller gå till sidan för avbrott.