Kvinnlig elnätstekniker på Dala Energi

Våra tjänster

Dala Energi är en lokal leverantör av el, värme och fibernät. Vi erbjuder lösningar inom energi och digital kommunikation som hjälper människor och företag att leva och utvecklas i vår bygd på ett enkelt, effektivt och hållbart sätt. Vårt fokus ligger på att leverera en kundupplevelse som är lite mer. Våra kärnvärden – stabilitet, ärlighet, kundnytta, engagemang och respekt – ger oss alla en SÄKER vardag.

Dala Energi-koncernen omsätter nästan 300 Mkr och har ca 33 000 kunder. Tillsammans är vi ca 74 medarbetare och finns idag med verksamhet i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter.

Elnät

Att alltid ha tillgång till en säker leverans av el och datakommunikation under dygnets alla timmar är för de allra flesta en självklarhet.
Med en tillförlitlighet på 99,98% är det helt naturligt men det sker inte utan stora insatser från våra medarbetare. Vår infrastruktur ska hjälpa människor och företag att leva och agera i vår bygd på ett enkelt, effektivt och hållbart sätt. Investeringar i att förnya elnätet medför att investeringstakten är rekordhög.

 

Fibernät

Behovet av säker och snabb kommunikation gör att fiberförsäljningen går bra. Den stora utmaningen är att klara av att leverera anslutningarna i den takt som våra kunder önskar. Dala Energi är ett affärsdrivande företag med starka rötter i bygden. Vi bygger infrastruktur genom att gräva ner fiberkabel till våra kunder och erbjuda bra och prisvärda tjänster genom vår kommunikationsoperatör Zitius.

Fjärrvärme

Vi levererar fjärrvärme till industrifastigheter, flerfamiljshus, förvaltningslokaler, skolor och småhus i Leksand och Insjön.
Vårt samarbetsprojekt BIODAL står sedan en tid tillbaka för en stabil och modern värmeförsörjning i Insjön. Vilket ger ett konkurrenskraftigt erbjudande till både privat och företagskund. Vi erbjuder tjänster för trygg och driftsäker värme.