dala-energi-startbild-2500
Fibernät /

Stäng Störningar i fibernätet

Vi har nu störning på fiberkopplingen. Vi har personal på plats som kommer börja felsöka, det är den informationen som vi har för tillfället. Vi återkommer när vi vet mer.

Felet ska vara mellan Djurås och Borlänge enligt indikationerna som kommit. Men platser som ligger norr om Djurås matas också härifrån och blir därmed även påverkat.

Felet verkar ligga i gränsen mellan Dala Energis nät och Borlänge Energis nät. Personal ifrån både Dala Energi och Borlänge Energi arbetar nu med detta.

Uppdatering kl 09:55

Efter mätningar i Lindan (Djurås) ska felet vara i närheten av gränsen mellan Dala Energis och Borlänges nät. Personal ifrån Dala Energi och Borlänge Energi arbetar med frågan, samt att lokalisera eventuella grävmaskiner i området som kan ha orsakat skadan.


Uppdatering kl 10:45
Felet, en avgrävd fiberkabel, är nu lokaliserad. Vi återkommer med en prognos inom kort. 


Uppdatering kl 11:16

Fiberkabeln är av grävd vid schaktarbete för vatten och avlopp inne på Borlänge Energis nät. Prognosen är att alla anslutningar är igång kl 18:00 men att den första kan vara i gång om ca 4 timmar.

Borlänge Energis personal är på plats och kommer påbörja arbetet. Platsen för av grävningen är svår åtkomlig med bil så därav att det tar lite tid.

Dagens tidigare fiberstörningar är nu reparerade och åtgärdade. Alla kunder ska nu ha normal fiberleverans.