dala-energi-startbild-2500

Stäng Nya priser 2018

Den 1 januari 2018 justerar vi elnätspriserna för våra kunder. Investeringarna går till vädersäkringar av elnätet och till ett nytt smart elnät som möter framtida behov.

Priserna anges inkl moms. Tillsyn av avgifter och villkor utövas av Energimarknadsinspektionen.

Kompletta prislistor och avtalsvillkor hittar du under fliken Elnät/ Priser och villkor Elnät. Du är självklart välkommen att ringa vår kundkontakt på telefon 0247-738 20 om du undrar över något.

Nya priser bild

Elskatten flyttar till elnätsföretagen

Riksdagen har beslutat att skattskyldigheten på energiskatt för el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen.

Från och med den 1 januari 2018 flyttas skattskyldigheten för energiskatt på el från elhandelsföretagen till elnätsföretagen. Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kund, bara att skatten aviseras på din elnätsfaktura istället för på din elhandelsfaktura som idag.

Skatterna består av energiskatt på el som för de flesta i Sverige är 33,1 öre per kilowattimme, kWh (2018 års priser). Dessutom moms med 25 procent som läggs på summan av kostnaden för el, transport av el och energiskatt på el. Moms betalas både till elhandelsföretagen och till elnätsföretagen. Moms på energiskatten på el flyttar tillsammans med själva skatten till elnätsföretaget.

 

Vad innebär det för dig?

För dig som kund till oss på Dala Energi innebär detta att beloppet som du ska betala kommer vara högre än du kanske är van vid. Detta är alltså en konsekvens av förändringen ovan medans beloppen från ditt elhandelsföretag, som för många i Dalarna är Dalakraft, kommer att bli lägre.

Har du frågor angående flytten av energiskatten får du gärna ringa vår kundkontakt på tel 0247-738 20 som har öppet alla dagar i veckan. På skatteverkets hemsida skatteverket.se finns mer information om flytt av elskatt.