dala-energi-startbild-2500

Stäng Återigen hårda vindbyar

Återigen står vi inför ett ansträngt väderläge. Under lördag förmiddag utfärdade SMHI en Klass 1-varning om kraftiga vindar. 

Den hårda vinden når Dalarna i eftermiddag med höga vindbyar under lördag eftermiddag och kväll. Väderutvecklingen kan innebära risk för störningar av en del samhällsfunktioner och i vårt fall både elnät och fibernät.

– Som en följd kommer vi att öka beredskapen under helgen. Både med montörer och driftsidan. Vi jobbar nu med täta avstämningar internt och följer naturligtvis väderprognoserna. Men framförallt försöker vi ligga steget före för att slippa alltför långa strömavbrott, berättar Lars-Erik Löf, Teknikchef på Dala Energi.

– Vi uppmanar kunder som söker information om eventuella avbrott till vår hemsida, dalaenergi.se, eller på vår Facebooksida. Där kommer vi, precis som förra helgen, att uppdatera kontinuerligt under eftermiddagen, och så länge avbrotten pågår berättar Veronica Bergström kommunikationsansvarig på Dala Energi.

I alla lägen sätter vi säkerheten för vår personal först. Gör vi bedömningen att det inte går att jobba säkert så kommer vi att avbryta och återuppta arbetet när det går att jobba tryggt.

 

Image