dala-energi-meny-fibernat-2400

Vanliga frågor om fibernät

Varför fiber, när jag är nöjd med det jag har?

Just nu pågår nedmontering av olönsamma kopparnät runt om i Sverige och många gånger når inte de mobila bredbandslösningarna ut till landsbygden.

Fibernät är en framtids- och driftsäker infrastruktur som stimulerar utvecklingen. En fiberanslutning är en investering för din fastighet som närmast kan jämföras med el, vatten och avlopp.

Med fiberoptik kan man surfa med mycket högre hastigheter än med koppartråd. Det finns ett stort utbud av tjänsteleverantörer med låga priser samt snabb och stabil uppkoppling. I en fiberkabel är det en praktiskt taget obegränsad överföringskapacitet.

Kan jag vänta med att ansluta min fastighet? Vad blir priset då?

När vi har en kampanj i ditt område erbjuder vi fiberanslutning till alla i området inklusive grävning. Resurser och personal används kostnadseffektivt och hela området förbereds för fiberinstallation. Väljer du att tacka nej till vårt kampanjerbjudande kan du självklart beställa fiberanslutning längre fram men då till ordinarie pris.

 

Kan jag få ROT-avdrag på min fiberanslutning?

Ja.

Hur ser tidplanen ut för mitt område?

Under Pågående fiberprojekt kan du få information om hur det ser ut i just din by. Här finns information om de områden vi bearbetar, bygger och ansluter till fibernätet.

Så här går fiberanslutningen till i tio steg.

fiberbyggnation_10_steg_till_fiber